Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

3/2/2009

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

 Αθήνα, 03-02-2009

H NHΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΒΡΟΥΤΣΗ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ, ΚΟΣΜΙΔΗ ΚΑΙ  ΣΟΛΔΑΤΟΥ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ.

 

 

 

 

 

 

 

Η ενεργοποίηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών, Δ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλου και των βουλευτών Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, Λευκάδας κ. Θεόδωρου Σολδάτου και Χίου κ. Γιάννη Κοσμίδη, με αντικείμενο τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης στις νησιωτικές περιοχές και την ιδιαίτερη πρόνοια που οφείλει να επιδεικνύει η πολιτεία για τη νησιωτική περιφέρεια. Ο βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός δεν μπόρεσε να παραστεί εξαιτίας της ματαιώσεως της αεροπορικής του πτήσης προς την Αθήνα.

Οι Βουλευτές επισήμαναν  την ανάγκη η Πολιτεία να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την εξειδίκευση του άρθρου 101 του Συντάγματος, αποδεικνύοντας στην πράξη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που οφείλει να επιδεικνύει για τις νησιωτικές  περιοχές. Σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος, το οποίο ψηφίστηκε στην πρόσφατη αναθεώρηση μετά από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η Δημόσια Διοίκηση υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους.

 

Οι Βουλευτές έθεσαν στον Υπουργό το θέμα της έλλειψης προσωπικού σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες των νησιών και πρότειναν οι κάτοικοι να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πραγματοποιούνται στα νησιά τους και αυξημένη μοριοδότηση στους σχετικούς διαγωνισμούς. Μέτρο που αναμένεται να  κρατήσει τους νέους ανθρώπους στη νησιωτική περιφέρεια, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και να περιορίσει το απαράδεκτο φαινόμενο να προσλαμβάνονται σε νησιωτικές περιοχές δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στη συνέχεια επιδιώκουν την μετάθεση τους στην Αθήνα ή στην ηπειρωτική χώρα.

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός επιβεβαίωσε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη νησιωτική Ελλάδα, συμφωνώντας ότι πρέπει να υπάρξουν ειδικές πολιτικές που να εξειδικεύουν την συνταγματική διάταξη του άρθρου 101. Πιο συγκεκριμένα το αίτημα των βουλευτών θα αντιμετωπιστεί θετικά από την Κυβέρνηση με νομοθετική πρωτοβουλία το αμέσως επόμενο διάστημα, δίνοντας λύση σε ένα δίκαιο και πολύχρονο αίτημα.