Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

28/11/2008

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ: ΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

στο συνέδριο για την Εθνική Αντίσταση στη Λευκάδα, (27-28 Σεπτεμβρίου 2008), αναφέρθηκα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στο γεγονός, ότι 47 Λευκαδίτες έπεσαν στα βουνά της Αλβανίας κατά τον  ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940 – 41, χωρίς ποτέ να γίνει αναφορά γι’ αυτούς στη Λευκάδα και παρέδωσα τον κατάλογο με τα ονόματα των πεσόντων στην οργανωτική επιτροπή.

            Στην πρότασή μου,

1.    Να τοποθετηθεί πλάκα με χαραγμένα τα ονόματα των 47 Λευκαδιτών Πεσόντων στην Αλβανία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, στο Μνημείο της παραλίας,

2.    Να διοργανωθεί εκδήλωση στη Λευκάδα με προσκεκλημένο τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γεώργιο Σούρλα, ο οποίος έχει εκπονήσει εργασία για τους άταφους ήρωες του 1940 και επιδιώκει ανέγερση μνημείου προς τιμήν τους,

ανταποκριθήκατε θετικά όπως άλλωστε και ολόκληρο το σώμα του Συνεδρίου.

            Για την αποδοχή της πρότασης έχω ενημερώσει τον κ. Γεώργιο Σούρλα, Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος με παρακάλεσε να του γνωστοποιήσουμε τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας.

            Πιστεύω ότι είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε μια μεγάλη παράλειψη στη μνήμη των συμπατριωτών μας, οι οποίοι πέρα και πάνω από πολιτικές τοποθετήσεις συμμετείχαν στο Ελληνικό Έπος του 1940, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στα βουνά της Αλβανίας και παρέμειναν οι περισσότεροι άταφοι ή βρίσκονται σε ομαδικά νεκροταφεία της γειτονικής χώρας.

 

 

Με εκτίμηση

 

Θοδωρής Σολδάτος