Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

26/6/2008

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

26-06-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

 

Η εξέλιξη που υπάρχει στο θέμα της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου, δημιουργεί σαφώς προβληματισμούς για την ανάπτυξη της Νότιας Λευκάδας και δικαιολογημένη ανησυχία.

Ως Βουλευτής αλλά και ως πολίτης της Λευκάδας, συμμερίζομαι τις απόψεις των συμπολιτών μου στη Νότια Λευκάδα και του Συλλόγου «Πρωτοβουλία πολιτών Λευκάδας για καθαρό περιβάλλον» που τους εκπροσωπεί. Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση και λειτουργία βιομηχανικών μονάδων με ιδιαίτερες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις όπως το συγκεκριμένο εργοστάσιο στη Νότια Λευκάδα, η οποία στηρίζει την οικονομία της κυρίως στον Τουρισμό.

Είναι αλήθεια ότι η Λευκάδα δεν είναι θωρακισμένη χωροταξικά ως προς τις χρήσεις της Γης, με αποτέλεσμα να επιτρέπονται επιχειρηματικές ή άλλες επαγγελματικές επιλογές, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα ανάπτυξης του νομού μας. 

Αποτελεί θεωρώ καθήκον κάθε επιχειρηματία πριν επενδύσει, να διερευνά τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες και να μην περιορίζεται σε απλή εκτίμηση των συνθηκών που προκύπτουν, από ατελή ενδεχομένως νομικά πλαίσια εκ μέρους της πολιτείας με την ευρεία έννοια.

Πιστεύω ότι η απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι λανθασμένη. Το εργοστάσιο όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και χρόνια. Η άποψη ότι το εργοστάσιο λειτουργούσε, επειδή δεν είχε δηλωθεί λήξη δραστηριοτήτων στην ΔΟΥ Λευκάδας, δεν είναι παραδεκτή. Θεωρώ ότι η σχετική απόφαση, θα εκπέσει στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια όπου πρόκειται να προσφύγουν οι κάτοικοι.

Είναι αναγκαία τέλος η άμεση κατάρτιση τοπικού χωροταξικού, από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλο το Νομό. Πρέπει πρώτοι εμείς οι Λευκαδίτες να προασπίσουμε τα ιδιαίτερα γνωρίσματα ανάπτυξης της Λευκάδας και κυρίως το περιβάλλον, που είναι το πλέον επίκαιρο ζήτημα της εποχής. Για να μην είμαστε ουραγοί στις εξελίξεις, αλλά δημιουργοί και προπομποί.