Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

1/12/2005

                                                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 1-12-2005

 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

Ο κ. Θ. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας επισκέφθηκε το Αργυρόκαστρο, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και πολιτευτής Λευκάδας κ. Θεόδωρος Σολδάτος.

Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση των υπηρεσιών Υγείας της Αλβανίας, με αφορμή το παναλβανικό συνέδριο νοσηλευτών στο Αργυρόκαστρο στη 1 Δεκεμβρίου και στα πλαίσια της χρηματοδότησης προγραμμάτων συνεργασίας με τρίτες χώρες από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, γνωστής ως HELLENIC AID”.

Η υπηρεσία HELLENIC AID υποστηρίζει οικονομικά μέσω του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, την υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας, με χώρες όπως η Αλβανία, η Τουρκία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Αζερμπαϊτζάν και το Κιργιστάν.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως επίσης και εκπρόσωποι της Ιατρικής Σχολής και των τεσσάρων διευθύνσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, του φορέα δηλαδή εκείνου που έχει αναλάβει την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος στην  Ελλάδα, με αντικείμενο την εξειδίκευση ιατρών και νοσηλευτών της Αλβανίας.

Ο κ. Σολδάτος απευθύνοντας χαιρετισμό προς το συνέδριο τόνισε ότι,

«…..στην Ελλάδα όπως άλλωστε και στην Αλβανία υπάρχει ισχυρή η πεποίθηση για την ανάγκη επικοινωνίας και συνεργασίας με γειτονικές ιδίως χώρες. Και όταν αυτή η αντίληψη εκφράζεται με τη συνεργασία μας στα θέματα Υγείας και Εκπαίδευσης, στα ευγενέστερα δηλαδή και πολυτιμότερα αγαθά που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης, τότε οι προϋποθέσεις καλής γειτνίασης και επικοινωνίας καθίστανται ισχυρότερες.

Αυτές οι προϋποθέσεις καλής γειτνίασης και επικοινωνίας, είναι περισσότερο σήμερα από κάθε άλλη φορά αναγκαίες, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια….»    

Τελειώνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Σολδάτος, απηύθυνε εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας συγχαρητήρια για την εκδήλωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.