Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

7/9/2007

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Θ.ΣΟΛΔΑΤΟΥ           

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΤΗΛ  :   (26450)-21414

E-MAIL info@thsoldatos.gr

www. thsoldatos.gr

Λευκάδα,  8 /9/2007 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στάθης Παναγούλης:

«Στηρίζω Νέα Δημοκρατία

Στηρίζω Θοδωρή Σολδάτο, Άνθρωπο Νέο  με Αρετή και Τόλμη»

Δυναμικό παρών έδωσαν οι Λευκαδίτες της Αττικής στην προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου Βουλευτή Λευκάδας κ. Θοδωρή Σολδάτου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Ο κ. Σολδάτος είχε την ευκαιρία να έρθει σε προσωπική επαφή με τους ετεροδημότες της Αθήνας. Τους ενημέρωσε για το πλούσιο έργο της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ την περίοδο 2004-2007 και παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα της νέας τετραετίας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο όραμά του για την Λευκάδα και στις προτεραιότητες που έχει για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και της ΝΕΤ 105,8 κ. Σπύρος Φρεμεντίτης. Παραβρέθηκαν η υποψήφια νομάρχης με το συνδυασμό της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις πρόσφατες νομαρχιακές εκλογές κ. Χρυσούλα Καββαδά, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας των απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων κ. Άγγελος Κακλαμάνης, ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Σπύρος Κόγκας, ο πρώην διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Λάμπρος Πυργιώτης κ.ά.

Εξαιρετικά σημαντική από πολιτική άποψη ήταν η συμμετοχή του συμπατριώτη μας, παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Στάθη Παναγούλη. Ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι Λευκαδίτης από την πλευρά της μητέρας του, Αθηνάς Κακαβούλη, και αδελφός του αδικοχαμένου ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα, Αλέκου Παναγούλη. Κατάγεται από τον Σύβρο και τη Βασιλική και γι’ αυτό επισκέπτεται συχνά το γενέθλιο τόπο της μητέρας του. Μέρος των παιδικών του χρόνων πέρασε στο νησί μας και είναι απόλυτα ενημερωμένος για τα πολιτικά πράγματα του νησιού.

Ο κ. Παναγούλης δήλωσε ότι, ως «ελεύθερος άνθρωπος», σε αυτές τις εκλογές στηρίζει την παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, τον «έντιμο, σοβαρό και υπεύθυνο άνθρωπο» -όπως χαρακτηριστικά είπε- προκειμένου να αποφευχθούν οι λαϊκισμοί και να υπάρξει αξιόπιστη, αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 16ης του Σεπτέμβρη.

Ειδικά για το νομό Λευκάδας, προέβλεψε ότι η βουλευτική έδρα σίγουρα πηγαίνει στο κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι επόμενος βουλευτής της Λευκάδας θα είναι ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει και ο ίδιος.

Απευθυνόμενος στους ετεροδημότες της Αθήνας ο κ. Στάθης Παναγούλης είπε τα εξής:

 

«Φίλες  και  φίλοι συμπατριώτες -γιατί  όπως  γνωρίζετε  οι ρίζες  μου  είναι  από τη Λευκάδα, από  το  Σύβρο  και τη Βασιλική- ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας του φίλου Θόδωρου Σολδάτου  να παρευρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό στην αποψινή συγκέντρωση.

Να του δηλώσω ότι με τους  φίλους και τους συγγενείς που έχουμε στη Λευκάδα, θα στηρίξω την υποψηφιότητα του. Και δεν τη στηρίζω τυχαία. Τη  στηρίζω  επειδή  είναι  ένας  νέος   άνθρωπος με  αρετή  και τόλμη.

 Το νησί μας, όπως ξέρετε, τις δύο αυτές τελευταίες δεκαετίες αναπτύχθηκε πολύ και δυστυχώς αναπτύχθηκε ανορθόδοξα. Θέλει  ριζοσπαστικές  συγκλίσεις, εάν θέλουμε να το σώσουμε. Και πιστεύω ότι από τους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία έχει τις  περισσότερες ικανότητες.

Εξάλλου το απέδειξε αυτό στα διοικητικά σαν αντιπρόεδρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων  που πράγματι αποτελεί ένα κόσμημα απ’ όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας αυτή τη στιγμή -κι αυτό φυσικά οφείλεται και στον  ίδιον και στον πρώην και στο νυν διοικητή του Νοσοκομείου των Ιωαννίνων.

Θα ’θελα όμως, πέρα απ’ αυτό, να πω ότι ποτέ δεν είχα παρωπίδες. Είχα το θάρρος της γνώμης. Θα ’θελα μέσα σε δυο λεπτά –επειδή ο λόγος ανήκει στον φίλο τον Θόδωρο το Σολδάτο- να σας πω δυο πράγματα.

Εάν στηρίζω σ’ αυτές τις εκλογές τη Νέα Δημοκρατία δεν το κάνω τυχαία.  Τη στηρίζω γιατί πρώτα – πρώτα γιατί ο αρχηγός της είναι ένας έντιμος, σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος. Δεν είναι λαϊκιστής. Δεν εξαπατά τον κόσμο. Και θα σας φέρω δυο παραδείγματα και θα πάμε πίσω.

Μα θα μου πείτε: Πρόσεξε η ΝΔ τους συνταξιούχους; Δεν τους πρόσεξε όσο έπρεπε. Δεν τους ξυλοκόπησε όμως όταν κάνανε  απεργία  και πορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν τους έδωσε ό,τι  αξίζουν. Αλλά δεν τους  έδειρε .

Προάσπισε η Νέα Δημοκρατία το αγροτικό εισόδημα; Βοήθησε τους αγρότες; Εγώ θα σας πω ευθέως: όχι όσο έπρεπε. Δεν τους ξεφούσκωσε τα λάστιχα από τα τρακτέρ, όπως έπραξε ο Σημίτης.

Και θα σας πω και κάτι άλλο: Όπου υπάρχουν ενώσεις, σύλλογοι, κόμματα, υπάρχουνε δυστυχώς και οι μπαγαμπόντηδες. Δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος ο κόσμος όταν έχεις κάποιον μπαγαμπόντη και να τον στέλνεις στον εισαγγελέα  και να τον διώχνεις ή προτιμάς να τον διατηρείς και με τα λεφτά που ’χει κλέψει να τα παίρνει και να τα κάνει καταθέσεις στο Παρίσι;

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι προηγουμένως υπήρχε ένα καθεστώς δύο δεκαετιών περίπου και ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθει σε όλα εκείνα τα προβλήματα.

Η ψήφος είναι σημαντική στις 16 του Σεπτέμβρη, αγαπητοί φίλες και φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.

Κι είναι σημαντική γιατί πρέπει να υπάρχει αυτοδυναμία. Δεν μπορεί ένα μεγάλο κόμμα, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία –και σωστά το είπε χθες ο Πρωθυπουργός , ότι χρειάζεται την αυτοδυναμία από το να πηγαίνει και να παρακαλάει τύπους μέσα από το ΛΑΟΣ, που αν μπει στη Βουλή αυτό το κόμμα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι από αυτούς που θα εκπροσωπούν μια μερίδα του ελληνικού λαού. Λοιπόν, σωστά το είπε ότι «αν δεν έχω την αυτοδυναμία, θα κάνω εκλογές». Και το είπε σωστά, γιατί είχε και το παράδειγμα. που κρεμόταν η κυβέρνηση του Μητσοτάκη σε ένα άτομο επί μια τετραετία.

Με αυτά  τα λόγια σ’ αυτές τις εκλογές εγώ, φίλες και φίλοι, θα δώσω προσωρινά την στήριξή μου και την ψήφο μου στη Νέα Δημοκρατία. Κι αν με διαψεύσει, ελεύθερος άνθρωπος είμαι, στις επόμενες εκλογές θα διαλέξω κάτι άλλο.

Αγαπητέ Θόδωρε,

Θέλω να σου ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σου, στην εκλογική μάχη που δίνεις σε όλα τα χωριά κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ξέρουμε. Κάτω από συνθήκες… από διάφορα τζάκια, από διάφορα άτομα.

Αλλά  εγώ είμαι  βέβαιος και απ’ τα  μηνύματα  που παίρνω ότι η έδρα είναι σίγουρη στη Λευκάδα στη Νέα Δημοκρατία και είμαι βέβαιος πλέον ότι βουλευτής στη Λευκάδα θα είναι ο Θόδωρος ο Σολδάτος».

Ο κ. Σολδάτος τον ευχαρίστησε για τη γενναία απόφασή του και κάλεσε ακόμη και όσους δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο να κάνουν την υπέρβασή τους, να μιμηθούν τον Στάθη Παναγούλη και να υποστηρίξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με Πρωθυπουργό τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στις προσεχείς εκλογές.