Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

5/9/2007

ΜΑΖΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Οι τελευταίες μέρες ήταν για όλους μέρες δοκιμασίας. Η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

 Κλείνει σιγά – σιγά ένας πρώτος κύκλος προσπαθειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να επουλώσουμε τις πληγές. Το σημαντικό είναι πάντως ότι γίνονται σταθερά βήματα, ότι υπάρχει ξεκάθαρος σχεδιασμός.

 Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

 Θα είμαι ειλικρινής και θα σας μιλήσω χωρίς ωραιοποιήσεις. Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος, από τη στιγμή που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, τη στιγμή που τεράστιες δασικές εκτάσεις υπέστησαν σοβαρό πλήγμα, τη στιγμή που συμπολίτες μας έχασαν τη στέγη και το βιος  τους.

 Χρειάζονται πολλές ακόμη προσπάθειες, πολλές ακόμα βαθιές αλλαγές, για να φθάσουμε σ’ ένα πιο οργανωμένο, πιο αποτελεσματικό, πιο φιλικό κράτος, όπως το θέλει ο κάθε Έλληνας πολίτης.

 Η διαπίστωση βεβαίως αυτή, δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγεί στην ισοπέδωση. Γιατί, την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι που στελεχώνουν την κρατική μηχανή, ρίχτηκαν με αυταπάρνηση - και κάποιοι από αυτούς θυσίασαν τη ζωή τους - στην άνιση μάχη με τις φλόγες.

 Η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά για όλους. Η πρόκληση είναι η χώρα να αλλάζει ρυθμούς δουλειάς και να προοδεύει σταθερά. Να λαμβάνονται γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις. Να μετατρέπουμε μαζί τις κρίσεις και τις δυσκολίες σε ευκαιρίες για την πρόοδο της πατρίδας μας.

 Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

 

Στο διάστημα της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας έγιναν πολλά. Το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται με ακόμη εντονότερους ρυθμούς. Ως πράξη ευθύνης, ως εγγύηση αποτελεσματικότητας.

 

Αξιοποιούμε την Οικονομική Διπλωματία και πετυχαίνουμε νέες διεθνείς συνεργασίες. Εφαρμόζουμε εξωστρεφή Ενεργειακή Πολιτική, που δίνει στη Χώρα γεωπολιτικό πλεονέκτημα και ενισχύει το διεθνές κύρος της.

Συμμετέχουμε πλέον στην Ενεργειακή Κοινότητα της Νοτιοανατολικής  Ευρώπης.

Η   Ελλάδα   σήμερα,  μετεξελίσσεται σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο με τον  πετρελαιαγωγό Κασπίας- Αλεξανδρούπολης και τον αγωγό φυσικού αερίου   μετά τη συμφωνία με τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία.

 

Ο Οικουμενικός Ελληνισμός είναι η απάντησή μας στην εποχή της Παγκοσμιότητας.

Αναβαθμίσαμε για το σκοπό αυτό το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. Ξεκινήσαμε τη διαδικασία και για την τυπική απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους Βορειοηπειρώτες. Προωθούμε νόμο, που δίνει στους Έλληνες της Διασποράς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τους τόπους της διαμονής τους.

 

Η Ελλάδα επενδύει αποφασιστικά, στην Έρευνα και την Καινοτομία.

Δημιουργούνται Ερευνητικά Κέντρα και Πόλοι Καινοτομίας σ' ολόκληρη τη Χώρα και εφαρμόζεται Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική. Χτίζουμε γερές βάσεις για τη Ψηφιακή Ελλάδα.

 

Για πρώτη φορά, η χώρα αποκτά Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για τον Τουρισμό και τη Μεταποίηση. Αποκτά ολοκληρωμένο Χωροταξικό Σχεδιασμό, το Εθνικό Κτηματολόγιο και ανταποκρίνεται αποτελεσματικά, στο διπλό στόχο της ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Η Ελλάδα κατευθύνει, σήμερα, το 80% των εθνικών και κοινοτικών πόρων της Νέας Προγραμματικής Περιόδου στην Ελληνική Περιφέρεια. Διασφαλίζει ανάπτυξη που εγγυάται καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες.

 

Γέφυρα της Πατρίδας μας στο σύγχρονο Κόσμο, γέφυρα στη Νέα Εποχή, είναι η Παιδεία και ο Πολιτισμός.

Ο Πολιτισμός ήταν και είναι ο πλούτος μας, η ψυχή της Ελλάδας. Δύναμη της Πατρίδας μας η Παιδεία. Επενδύουμε σε μια Παιδεία για όλους. Ξεκινήσαμε τη μεγάλη Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση. Αυτό είναι το χρέος μας στην Κοινωνία. Αυτή είναι η δέσμευση μας στις σημερινές και τις αυριανές γενιές.

 

Η Αναθεώρηση του άρθρου 16 στην επόμενη, την Αναθεωρητική Βουλή, είναι επιτακτική αναγκαιότητα. Προτάθηκε, άλλωστε, όχι μόνο από την Παράταξή μας, αλλά και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Είναι σημείο όπου κρίνεται η αξιοπιστία και η αίσθηση ευθύνης του καθενός. Είναι υποχρέωση στα νιάτα της Πατρίδας μας, που παλεύουν να φτάσουν ψηλότερα.

 

Ανταποκριθήκαμε στις δεσμεύσεις μας για την αύξηση στο ΕΚΑΣ, την αύξηση στις συντάξεις   του    ΟΓΑ,   την    αύξηση    στο    επίδομα    ανεργίας.    Πριμοδοτούμε   την απασχόληση των ανέργων.

Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα των νέων, των γυναικών, των ατόμων ευπαθών ομάδων.

Προετοιμάζουμε την καθιέρωση Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης, για τους συνταξιούχους που τα  εισοδήματα τους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δημιουργούμε Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Σύγκλισης, για τη στήριξη εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Χορηγούμε, μέσα στο 2008, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες.

 

Στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν...

 

Πετύχαμε να βάλουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά. Πετύχαμε μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Πετύχαμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, στην Ευρωζώνη.

 Στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν...

 Πετύχαμε σημαντική άνοδο του τουριστικού ρεύματος, μεγάλη αύξηση στις επενδύσεις, τη μεγαλύτερη αύξηση εξαγωγών στα τελευταία 20 χρόνια, συγκράτηση του πληθωρισμού στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων,  σταδιακή, αλλά σταθερή, μείωση της ανεργίας.

 Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου είναι το Σχέδιο που οδηγεί στην Ελλάδα του 2015. Σχέδιο που εγγυάται δυναμική Ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερη ποιότητα ζωής.

 Σήμερα δημιουργούνται έργα πνοής, σ' ολόκληρη τη Χώρα. Εφαρμόζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα Δημόσιων Έργων στην ιστορία της.

Ολοκληρώνεται μέσα στο 2008 η Εγνατία και προχωρούν γρήγορα τα έργα στην ΠΑΘΕ. Ξεκινούν η Ιόνια Οδός, ο Ε65 στην Κεντρική Ελλάδα, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι στην Πελοπόννησο, αναβαθμίζονται τα Περιφερειακά λιμάνια και τα αεροδρόμια μας.

 

Κρίσιμες δράσεις βελτίωσης της καθημερινότητας στον τομέα της Υγείας υλοποιήθηκαν έως σήμερα, με σημαντικότερη την κατάργηση των ράντζων.

Προωθήθηκαν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές όπως το Νέο Σύστημα Προμηθειών, το νέο χωρικό μοντέλο διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 Θεσπίσαμε ξεκάθαρους κανόνες, κοινούς για όλους.

Παραπέμψαμε και θα παραπέμπουμε κάθε επίορκο λειτουργό που παραβαίνει τη νομιμότητα, τις αρχές και τις αξίες της νέας διακυβέρνησης, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να χαριζόμαστε σε κανένα. Δεν αποκρύπτουμε τίποτε. Με αυτοκριτική αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν, ακούμε τα παράπονα και τις ανάγκες των πολιτών. Συνεχίζουμε τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις για το Κράτος που θέλουμε. Συνεχίζουμε, με βαθιά συναίσθηση ευθύνης, τις μεταρρυθμίσεις, για τον κοινό στόχο: Το Κράτος που θέλουν, το κράτος που δικαιούνται οι πολίτες.

 Αυτή είναι η εξέλιξη της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής μας.

Οι μεταρρυθμίσεις δεν ανακόπτονται, δεν αναστέλλονται, δεν σταματούν. Συνεχίζονται με χρονοδιάγραμμα  τετραετίας. Συνεχίζονται και μετά τις εκλογές, με σίγουρα και σταθερά βήματα για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.

Μαζί με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σχεδιάζουμε το μέλλον και   κατακτούμε τη Νέα Εποχή.

  

Μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις στη νέα τετραετία είναι:

 1ον: Η ολοκλήρωση της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Ιδίως, μάλιστα, του άρθρου 16, η αλλαγή του οποίου, αφενός είναι επιτακτική και αφετέρου έχει προταθεί, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και εδώ, ο καθένας αποδεικνύει την αξιοπιστία του.

 2ον:    Η    επίλυση    του    Ασφαλιστικού    Ζητήματος.    Είναι    κοινή    υποχρέωση    στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Στις σημερινές και τις αυριανές γενιές.

 3ον: Η συνέχιση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.

 4ον:  Η  ολοκλήρωση της διοικητικής μεταρρύθμισης και  η διαμόρφωση της νέας διοικητικής δομής της Χώρας.

Συνεχίζουμε τη μάχη των μεγάλων και επιτακτικών για τη χώρα και την κοινωνία αλλαγών. Τη μάχη των μεταρρυθμίσεων.

Για τη Σύγχρονη Κοινωνική Ελλάδα.

Την Ελλάδα της εμπιστοσύνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της περηφάνιας και της αισιοδοξίας.

 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

 Όταν πρωτοεμφανίστηκα ως υποψήφιος στη Λευκάδα, είχα εστιάσει σε τρεις βασικούς άξονες την ανάπτυξη του νομού:

 1.             Τ.Ε.Ι. Λευκάδας.

Η διεκδίκηση της ίδρυσης στηρίχθηκε στην επιχειρηματολογία που είχα αναπτύξει από το 2000, σύμφωνα με την οποία:

«…… Σε όλους τους γειτονικούς νομούς λειτουργούν εδώ και χρόνια Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πρέβεζα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, Άρτα).

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΥΚΑΔΑ.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει αμέσως στην ίδρυση Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Λευκάδα, ώστε να επέλθει τουλάχιστον άρση της μεγάλης αδικίας που χρόνια γίνεται εις βάρος του νομού μας…….»

                Απέστειλα τότε εκατοντάδες επιστολές σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, της πολιτικής, του δημόσιου βίου της χώρας γενικότερα, γνωστοποιώντας ευρέως το δίκαιο αίτημα της Λευκάδας.       

 Εκτός από το τμήμα “Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία” που ήδη λειτουργεί, το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) αποφάσισε στις 20-06-2006 την ίδρυση του 2ου τμήματος “Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών”, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2008.

 2.             Οδική σύνδεση της Λευκάδας με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους. Βελτίωση της θαλάσσιας και αεροπορικής σύνδεσης του νομού.

Η ολοκλήρωση της Εγνατίας και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της Ιόνιας οδού (παρά την ακύρωση του σχεδιασμού από το 1994 μέχρι το 2000), δίνει λύση στο θέμα.

Επιτάχυνση των διαδικασιών της οδικής σύνδεσης του νομού με την Ιόνια οδό. Σύνδεση της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία, με ή χωρίς υποθαλάσσια σήραγγα.

Η οδική σύνδεση με την Ιόνια Οδό έχει συμπεριληφθεί στο Εθνικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης. Είναι σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης πριν την κύρωσή του από τη Βουλή. Είναι ευθύνη όλων των κομμάτων να κυρωθεί το συντομότερο. Στη συνέχεια πρέπει όλοι οι φορείς του νομού να πιέσουν ώστε η υλοποίηση να μην καθυστερήσει.

Η σύνδεση με την Αιτωλοακαρνανία είναι διαπεριφερειακό έργο. Πρέπει να μπει ως έργο υποδομής και υπηρεσιών στον άξονα «Βελτίωση προσπελασιμότητας» των ΠΕΠ του 4ου κοινοτικού πλαισίου 2007-2013.

Αναγκαία επίσης η εκβάθυνση και διάνοιξη του Διαύλου ώστε να είναι ανεμπόδιστο το πέρασμα των πλοίων προς τη μαρίνα και τις ανατολικές ακτές του νησιού.

 3.             Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού. Συνεδριακός τουρισμός.

 Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπηρεσιών Τουρισμού της Λευκάδας, βρίσκουμε περίπου:

80 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις,

425 επιχειρήσεις δωματίων, διαμερισμάτων, studios, bungalows.

8 επιχειρήσεις κάμπινγκ.

Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις λειτουργούν με πληρότητα μόνο 40 έως 50 μέρες το χρόνο.            

 

Απαιτείται ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Τουρισμός αναψυχής στη πόλη της Λευκάδας, το Νυδρί και τις άλλες παραθαλάσσιες περιοχές του Νομού,

Συνεδριακός τουρισμός στη πόλη της Λευκάδας,

Αγροτουρισμός στις ορεινές περιοχές του νησιού,

Περιπατητικός τουρισμός………… προσκυνηματικός τουρισμός…..

 

Ο συνεδριακός τουρισμός συγκρινόμενος με τον τουρισμό αναψυχής αποδίδει το διπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα. Σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία, ο κάθε επισκέπτης υπολογίζεται πάνω από 700 ευρώ ανά τριήμερο. Ένα συνέδριο 200 ατόμων ξεπερνάει συχνά τα 140.000 ευρώ.

Συνδυάζεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές σπορ και δραστηριοποιεί επαγγελματίες διαφόρων κλάδων.

Οι εποχιακά εργαζόμενοι δε θα χρειάζονται το επίδομα ανεργίας στο βαθμό που το χρειάζονται σήμερα.

ΥΓΕΙΑ

 Ανέγερση νέας σύγχρονης Νοσοκομειακής μονάδας στο νομό, (πλήρης σε υπηρεσίες και εξοπλισμό δευτεροβάθμιας φροντίδας). Η κατασκευή του νέου νοσοκομείου είναι δρομολογημένη από την κυβέρνηση. Οι εργασίες θα είχαν ξεκινήσει, αν είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα η χρήση του οικοπέδου. Η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη να κατατεθεί στις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για έγκριση.

Στήριξη του υπάρχοντος Νοσοκομείου Λευκάδας με υλικοτεχνική υποδομή και κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Τηλεϊατρική στο Μεγανήσι, στον Κάλαμο και στον Καστό.

Είναι έργο που μπορεί να προχωρήσει με τη συνεργασία των φορέων Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κέντρων Υγείας και ιατρείων χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Ήδη στον Κάλαμο οι παραπάνω φορείς έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με κέντρο της Αθήνας.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. ΈΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.

 Αποκατάσταση της χωματερής στα τηγάνια. Ο δήμος Λευκάδας έχει προχωρήσει το θέμα. Τα τεύχη δημοπράτησης βρίσκονται για έγκριση στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Είναι θέμα χρόνου η χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος Ε.Π.ΠΕΡ.

Επίσης όπως γνωρίζετε ο δήμος έχει ήδη αναθέσει προμελέτη κατασκευής εργοστασίου διαχείρισης και ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων, δίπλα από τη χωματερή, ώστε να υπάρξει η 1η οικονομοτεχνική εκτίμηση.

Πολλά από τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού έχουν πάρει το δρόμο τους. Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την πολιτεία και τους εκπροσώπους του νομού, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία αντιμετώπισης.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αξιοποίηση του Κάστρου της Λευκάδας

Τα μοναστήρια του ορεινού μας συγκροτήματος και όχι μόνο, οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί, τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του ορεινού όγκου όπως οι ξερολιθιές και οι σκάλες με τα κάποτε καλλιεργούμενα αμπέλια, πρέπει να αναδειχθούν και να προβληθούν.

Μουσεία με σύγχρονες προδιαγραφές που θα προβάλλουν όλη την πνευματική κληρονομιά του νησιού.

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

                Συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων των σχολείων και της υλικοτεχνικής τους υποδομής.

Αθλητικοί χώροι, σε Δήμους και Κοινότητες.

Κατασκευή κεντρικού Κολυμβητηρίου.

 Η δράση των Πνευματικών Ιδρυμάτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Αθλητικών Σωματείων, της Εκκλησίας, και του Απόδημου Λευκαδίτικου πληθυσμού, εγγυώνται για τη δυνατότητα ευημερίας του νομού μας.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στήριξη στην παραγωγή και εμπορία ειδών λαϊκής τέχνης.

Τυποποίηση και διάθεση των τοπικών προϊόντων μας, όπως το λάδι και το κρασί.

 Είναι καιρός πλέον ο επισκέπτης στο νομό να φεύγει με κάποιο στοιχείο ταυτότητας της Λευκάδας και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από τα τοπικά μας προϊόντα., που καιρός είναι να διατεθούν οργανωμένα και να διαφημιστούν κατά τρόπο ώστε η διάθεση αυτή να είναι  δυνατή.

  ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ.

Δημοτικά πάρκιγκ και  θέσεις στάθμευσης. Να αποσυρθούν τα άχρηστα αυτοκίνητα, να λειτουργήσουν τα πάρκιγκ των δήμων τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο, να διαγραμμιστούν θέσεις στάθμευσης στους δρόμους με αυστηρή επιτήρηση.

Υπαίθριοι χώροι κατασκήνωσης. Να καθοριστούν οι δημόσιοι χώροι που πληρούν προδιαγραφές και να κατασκευαστούν οι υποδομές για τη στοιχειώδη λειτουργία τους.

 Φίλες και φίλοι,

 Διαφαίνεται από κάποιους, που νιώθουν πολιτική αδυναμία, η προσπάθεια να προκαλέσουν κλίμα πολιτικής οξύτητας και φανατισμού. Να καταφύγουν ακόμα και σε ύβρεις και σε συκοφαντίες. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Σας καλώ να προασπίσουμε το ήπιο πολιτικό κλίμα και τον πολιτικό μας πολιτισμό.

 Φίλες και φίλοι,

 Σήμερα η Χώρα βρίσκεται ξανά σ΄ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Για μας ένας μόνο δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος του έργου. Ο δρόμος του αποτελέσματος.

 ΈΧΩ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

Οι πολίτες της Λευκάδας γνωρίζουν ότι ο βουλευτής που θα εκλεγεί, έχει περισσότερες δυνατότητες να προωθήσει τοπικά ζητήματα αν ανήκει στην κυβερνητική παράταξη. Το αποδεικνύουν με την επιλογή τους σε όλες τις εθνικές εκλογές τα τελευταία 33 χρόνια.

 Γνωρίζετε ότι κατά την περίοδο που πέρασε, ήμουν δίπλα σας χωρίς ποτέ να σκεφτώ αν ανήκετε στην παράταξη που προσωπικά υπηρετώ. Δεν σας ξεγέλασα ποτέ. Δεν έδωσα υποσχέσεις που δε μπορούσα να εκπληρώσω. Αγωνίστηκα για τη Λευκάδα και συνεχίζω να αγωνίζομαι. Στην πολιτική δε μπήκα για να γίνω πλουσιότερος. Πολιτεύομαι για να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Λευκάδα με βάση τις αρχές, τις ιδέες  και τις αξίες μου, που με οδηγούν πάντα σε θέσεις ευθύνης. 

 Σας καλώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας και το σταυρό της προτίμησής σας. Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας και της υποστήριξής σας.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗ 2Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ