Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

5/9/2007

Κατάμεστο ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ  

Ενθουσιώδες κοινό

Δυναμική παρουσία Θ. Σολδάτου

 Σε μια δυνατή προεκλογική εκδήλωση ο Θοδωρής Σολδάτος παρουσίασε το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές του για τη Λευκάδα της επόμενης τετραετίας. Οι πολίτες της Λευκάδας εκδήλωσαν την πίστη τους στη νέα νίκη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μαζί με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Θοδωρή Σολδάτου.

Οι χώροι του ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ (πρώην Ξενία) φιλοξένησαν το πολυπληθές κοινό, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αναδεικνύοντας τη δυναμική της υποψηφιότητάς του.

Οι παρουσίες

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην βουλευτής Λευκάδας και πρ. περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Παναγιώτης Καββαδάς, ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Γκουρογιάννης, ο δήμαρχος Ελλομένου κ. Θ. Βερύκιος, οι πρώην Δήμαρχοι Λευκάδας κκ. Κώστας Σταματέλος και Γιώργος Γληγόρης, Απολλωνίων κ. Γεράσιμος Μελάς, Ελλομένου κ. Σπύρος Καββαδάς, ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Σπύρος Κόγκας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δημήτριος Κατωπόδης, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Κώστας Βλάχος, πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος συμπολιτών μας από την πόλη και από όλα τα χωριά του νομού μας.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν οι υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου, Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρος Καλογιάννης, Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, ο πρώην υπουργός Απασχόλησης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, προσωπικοί φίλοι του κ. Σολδάτου.

Χαιρετισμός Παναγιώτη Καββαδά

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο πρώην βουλευτής κ. Παναγιώτης Καββαδάς είπε μεταξύ άλλων: «Θα νικήσουμε. Η Λευκάδα θα πάει μπροστά στο δρόμο της προκοπής και της ανάπτυξης». Ακόμη δήλωσε: «30 χρόνια είμαι πάντα σταθερός στην ιδεολογία μου. Είναι αυτονόητο ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, με το είναι μου το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί λέω αυτονόητο; Γιατί οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να μας πλήξουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις. Είμαστε ενωμένοι. Η παράταξή μας είναι ενωμένη σαν μια γροθιά. Το ΠΑΣΟΚ έχει τα προβλήματα…» Αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο βουλευτή κ. Θοδωρή Σολδάτο, παρότρυνε τους συγκεντρωμένους: «Στις 16 του Σεπτέμβρη να σηκώσουμε την Ελλάδα όσο παίρνει πιο ψηλά. Πρωθυπουργός να μείνει ο Κώστας Καραμανλής».

Χαιρετισμός προέδρου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Γκουρογιάννης παρουσίασε την προσωπικότητα του Θοδωρή Σολδάτου, με βάση την εμπειρία της συνεργασίας μαζί του στο Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού των Ιωαννίνων. Ανέφερε ότι ο Θοδωρής θυσίασε τη θέση του προέδρου του Νοσοκομείου, η οποία του είχε προταθεί, για χάρη της άλλης μεγάλης του αγάπης, της πολιτικής, καθώς ενδεχομένως θα υπήρχε κώλυμα εκλογιμότητας. Παρουσίασε την προσφορά του Θοδωρή Σολδάτου από την υπεύθυνη θέση του στο Νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας ότι διέθεσε τις δυνάμεις, τις γνώσεις και το χρόνο του, δείχνοντας την αγάπη του για τον πάσχοντα χωρίς διακρίσεις και χωρίς να κουράζεται. Ακόμη –είπε- ο Θοδωρής έδειξε εξαιρετική ικανότητα να εντοπίζει τα προβλήματα και να επεξεργάζεται λύσεις, με διάθεση σύνθεσης και όχι διαμάχης. Άλλα προτερήματά του είναι η διορατικότητα, η αισιοδοξία, η μαχητικότητα. Διαβεβαίωσε τέλος τους Λευκαδίτες ότι ο Θοδωρής Σολδάτος διατηρεί την εκτίμηση τόσο της πολιτικής ηγεσίας στον χώρο της Υγείας, όσο και των πολιτικών παραγόντων της Ηπείρου, με τους οποίους συνεργάστηκε αρμονικά.

Προβολή dvd

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα dvd, που υπενθύμισε σε όλους τη δημιουργική και αταλάντευτη πορεία του Θοδωρή Σολδάτου, βασισμένη σε αρχές και αξίες, με συνοπτική αναφορά στις προτεραιότητές του κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας.

Η κεντρικh ομιλια του Θοδωρή Σολδάτου

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας κ. Θοδωρής Σολδάτος, για να αναφερθεί διεξοδικά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και τους στόχους της για την Ελλάδα του αύριο. Παρουσίασε ακόμη το προσωπικό όραμά του για τη Λευκάδα και τις προτεραιότητές του στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας.

Παραθέτουμε τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στο διάστημα της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας έγιναν πολλά. Το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται με ακόμη εντονότερους ρυθμούς. Ως πράξη ευθύνης, ως εγγύηση αποτελεσματικότητας.

·  Αξιοποιούμε την Οικονομική Διπλωματία με εξωστρεφή Ενεργειακή Πολιτική.

·  Ο Οικουμενικός Ελληνισμός είναι η απάντησή μας στην εποχή της Παγκοσμιότητας.

·  Η Ελλάδα επενδύει αποφασιστικά, στην Έρευνα και την Καινοτομία.

·  Η χώρα αποκτά Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για τον Τουρισμό και τη Μεταποίηση και ολοκληρωμένο Χωροταξικό Σχεδιασμό.

·  Το 80% των εθνικών και κοινοτικών πόρων της Νέας Προγραμματικής Περιόδου κατευθύνεται στην Ελληνική Περιφέρεια.

·  Γέφυρα της Πατρίδας μας στο σύγχρονο Κόσμο είναι η Παιδεία και ο Πολιτισμός.

·  Αυξήσαμε το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις του ΟΓΑ, το επίδομα ανεργίας. 

·  Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα των νέων, των γυναικών, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

·  Προετοιμάζουμε την καθιέρωση Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης, για τους συνταξιούχους που τα  εισοδήματα τους είναι κάτω από το όριο της    φτώχειας.

·  Δημιουργούμε Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Σύγκλισης, για τη στήριξη εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

·  Χορηγούμε, μέσα στο 2008, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες.

·  Πετύχαμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, την άνοδο του τουριστικού ρεύματος, τη συγκράτηση του πληθωρισμού, τη μείωση της ανεργίας.

·  Εφαρμόζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα Δημόσιων Έργων στην ιστορία της χώρας μας: Εγνατία, ΠΑΘΕ, Ιόνια Οδός, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 στην Κεντρική Ελλάδα,

·  Κρίσιμες δράσεις βελτίωσης της καθημερινότητας στον τομέα της Υγείας υλοποιήθηκαν έως σήμερα, με σημαντικότερη την κατάργηση των ράντζων.

·  Παραπέμψαμε και θα παραπέμπουμε κάθε επίορκο λειτουργό που παραβαίνει τη νομιμότητα.

·  Με αυτοκριτική αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν, ακούμε τα παράπονα και τις ανάγκες των πολιτών.

 Μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις στη νέα τετραετία είναι:

1. Η ολοκλήρωση της Αναθεώρησης του Συντάγματος.

2. Η επίλυση του Ασφαλιστικού Ζητήματος.

3. Η συνέχιση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.

4.  Η  ολοκλήρωση της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Αφού παρουσίασε και τις προτεραιότητές του για τη Λευκάδα, ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:

«Σήμερα η Χώρα βρίσκεται ξανά σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Για μας ένας μόνο δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος του έργου. Ο δρόμος του αποτελέσματος.

Έχω ακλόνητη την πεποίθηση ότι στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ξανά Πρωθυπουργός.

Οι πολίτες της Λευκάδας γνωρίζουν ότι ο βουλευτής που θα εκλεγεί, έχει περισσότερες δυνατότητες να προωθήσει τοπικά ζητήματα αν ανήκει στην κυβερνητική παράταξη. Το αποδεικνύουν με την επιλογή τους σε όλες τις εθνικές εκλογές τα τελευταία 33 χρόνια.

Γνωρίζετε ότι κατά την περίοδο που πέρασε, ήμουν δίπλα σας χωρίς ποτέ να σκεφτώ αν ανήκετε στην παράταξη που προσωπικά υπηρετώ. Δεν σας ξεγέλασα ποτέ. Δεν έδωσα υποσχέσεις που δε μπορούσα να εκπληρώσω. Αγωνίστηκα για τη Λευκάδα και συνεχίζω να αγωνίζομαι. Στην πολιτική δε μπήκα για να γίνω πλουσιότερος. Πολιτεύομαι για να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Λευκάδα με βάση τις αρχές, τις ιδέες  και τις αξίες μου, που με οδηγούν πάντα σε θέσεις ευθύνης. 

Σας καλώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας και το σταυρό της προτίμησής σας. Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας και της υποστήριξής σας».