Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

27/06/2007

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Θοδωρής Σολδάτος όταν πρωτοεμφανίστηκε ως υποψήφιος στη Λευκάδα, είχε εστιάσει σε τρεις βασικούς άξονες την ανάπτυξη του νομού:

 1.       Τ.Ε.Ι. Λευκάδας.

Η διεκδίκηση της ίδρυσης στηρίχθηκε στην επιχειρηματολογία που είχε αναπτύξει ο Θοδωρής Σολδάτος από το 2000, σύμφωνα με την οποία:

«…… Σε όλους τους γειτονικούς νομούς λειτουργούν εδώ και χρόνια Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πρέβεζα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, Άρτα).

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΥΚΑΔΑ.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει αμέσως στην ίδρυση Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Λευκάδα, ώστε να επέλθει τουλάχιστον άρση της μεγάλης αδικίας που χρόνια γίνεται εις βάρος του νομού μας…….»

         Ο Θοδωρής Σολδάτος απέστειλε τότε εκατοντάδες επιστολές σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, της πολιτικής, του δημόσιου βίου της χώρας γενικότερα, γνωστοποιώντας ευρέως το δίκαιο αίτημα της Λευκάδας.        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Εκτός από το τμήμα “Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία” που ήδη λειτουργεί, το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) αποφάσισε στις 20-06-2006 την ίδρυση του 2ου τμήματος “Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών”, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2008.  

2.       Οδική σύνδεση της Λευκάδας με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους. Βελτίωση της θαλάσσιας και αεροπορικής σύνδεσης του νομού. 

Η ολοκλήρωση της Εγνατίας και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της Ιόνιας οδού (παρά την ακύρωση του σχεδιασμού από το 1994 μέχρι το 2000), δίνει λύση στο θέμα.

Απαιτείται επιτάχυνση των διαδικασιών σύνδεσης της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία με ή χωρίς υποθαλάσσια σήραγγα, όπως επίσης και η επιτάχυνση  κατασκευής της οδικής σύνδεσης του νομού με την Ιόνια οδό.

Αναγκαία επίσης η εκβάθυνση και διάνοιξη του Διαύλου ώστε να είναι ανεμπόδιστο το πέρασμα των πλοίων προς τη μαρίνα και τις ανατολικές ακτές του νησιού.

3.       Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού. Συνεδριακός τουρισμός.

 Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπηρεσιών Τουρισμού της Λευκάδας, βρίσκουμε περίπου:

80 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις,

425 επιχειρήσεις δωματίων, διαμερισμάτων, studios, bungalows.

8 επιχειρήσεις κάμπινγκ.

Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις λειτουργούν με πληρότητα μόνο 40 έως 50 μέρες το χρόνο.   

 Απαιτείται ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

 Τουρισμός αναψυχής στη πόλη της Λευκάδας, το Νυδρί και τις άλλες παραθαλάσσιες περιοχές του Νομού,

Συνεδριακός τουρισμός στη πόλη της Λευκάδας,

 Αγροτουρισμός στις ορεινές περιοχές του νησιού,

 Περιπατητικός τουρισμός………… προσκυνηματικός τουρισμός…..

Ο συνεδριακός τουρισμός συγκρινόμενος με τον τουρισμό αναψυχής αποδίδει το διπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα. Σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία, ο κάθε επισκέπτης υπολογίζεται πάνω από 700 ευρώ ανά τριήμερο. Ένα συνέδριο 200 ατόμων ξεπερνάει συχνά τα 140.000 ευρώ.

Συνδυάζεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές σπορ και δραστηριοποιεί επαγγελματίες διαφόρων κλάδων.

Οι εποχιακά εργαζόμενοι δε θα χρειάζονται το επίδομα ανεργίας στο βαθμό που το χρειάζονται σήμερα.

                                                                    ΥΓΕΙΑ

Ανέγερση νέας σύγχρονης Νοσοκομειακής μονάδας στο νομό, (πλήρης σε υπηρεσίες και εξοπλισμό δευτεροβάθμιας φροντίδας). Η κατασκευή είναι δρομολογημένη από την κυβέρνηση. Οι εργασίες θα είχαν ξεκινήσει αν είχε ξεκαθαρίσει η χρήση του οικοπέδου

 Στήριξη του υπάρχοντος Νοσοκομείου Λευκάδας με υλικοτεχνική υποδομή και κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Τηλεϊατρική στο Μεγανήσι, στον Κάλαμο και στον Καστό.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αξιοποίηση του Κάστρου της Λευκάδας

 Τα μοναστήρια του ορεινού μας συγκροτήματος και όχι μόνο, οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί, τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του ορεινού όγκου όπως οι ξερολιθιές και οι σκάλες με τα κάποτε καλλιεργούμενα αμπέλια, πρέπει να αναδειχθούν και να προβληθούν.

Μουσεία με σύγχρονες προδιαγραφές που θα προβάλλουν όλη την πνευματική κληρονομιά του νησιού. 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 Συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων των σχολείων και της υλικοτεχνικής τους  υποδομής. 

Αθλητικοί χώροι, σε Δήμους και Κοινότητες.

Κατασκευή κεντρικού Κολυμβητηρίου.

 Η δράση των Πνευματικών Ιδρυμάτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Αθλητικών Σωματείων, της Εκκλησίας, και του Απόδημου Λευκαδίτικου πληθυσμού, εγγυώνται για τη δυνατότητα ευημερίας του νομού μας.

                                                                   ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στήριξη στην παραγωγή και εμπορία ειδών λαϊκής τέχνης.

Τυποποίηση και διάθεση των τοπικών προϊόντων μας, όπως το λάδι και το κρασί.

Είναι καιρός πλέον ο επισκέπτης στο νομό να φεύγει με κάποιο στοιχείο ταυτότητας της Λευκάδας και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από τα τοπικά μας προϊόντα., που καιρός είναι να διατεθούν οργανωμένα και να διαφημιστούν κατά τρόπο ώστε η διάθεση αυτή να είναι  δυνατή.

 ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ.

 Δημοτικά πάρκιγκ και  θέσεις στάθμευσης. Να αποσυρθούν τα άχρηστα αυτοκίνητα, να λειτουργήσουν τα πάρκιγκ των δήμων τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο με εισιτήριο, να διαγραμμιστούν θέσεις στάθμευσης στους δρόμους με αυστηρή επιτήρηση.

Υπαίθριοι χώροι κατασκήνωσης. Να καθοριστούν οι δημόσιοι χώροι που πληρούν προδιαγραφές και να κατασκευαστούν οι υποδομές για τη στοιχειώδη λειτουργία τους.