Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

Συνέντευξη στο Λευκαδίτικο Λόγο για την επίσκεψη Δ. Αβραμόπουλου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

23/1/2008

1.         Είστε ικανοποιημένος από τη συνεστίαση που για πρώτη φορά οργανώθηκε σε αυτή τη μορφή;

  Όταν εκατοντάδες Λευκαδίτες από την πόλη αλλά και τα χωριά του νησιού κατακλύζουν στην κυριολεξία το χώρο της συνεστίασης, πληρώνοντας μάλιστα ένα σημαντικό ποσό για να συμμετάσχουν και όταν ο χώρος της εκδήλωσης είναι κάποια χιλιόμετρα από την πόλη, δεν μπορώ παρά να δηλώσω ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα.

Σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα γενικότερα δε βρίσκεται στην καλύτερή του στιγμή, που δέχεται καθημερινά επιθέσεις και γίνεται προσπάθεια να απαξιωθεί, οι συμπατριώτες μας έδωσαν την απάντησή τους. Επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κώστα Καραμανλή, καθώς επίσης και στη Νέα Διακυβέρνηση. Κατέθεσαν δια της συμμετοχής τους την πεποίθησή τους, ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το Νομό θα συνεχιστεί και κατά την τρέχουσα τετραετία όπως και κατά την  προηγούμενη. Έστειλαν μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και επιβεβαίωσης του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος στη Λευκάδα. 

 2.         Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μηνύματα από την ομιλία του Υπουργού;

  A.         Σε τοπικό επίπεδο:

 Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση στηρίξεως των υποδομών Υγείας στο Νομό και συγκεκριμένα:

Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου θα προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Ήδη προχωρεί η χρηματοδότηση της μελέτης μετά το σχετικό έγγραφο της 6ης Υ.ΠΕ.

Η υποστήριξη του υπάρχοντος νοσοκομείου Λευκάδας σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ήδη δόθηκε οδηγία για μια πρώτη χρηματοδότηση για τις επείγουσες ανάγκες.

Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες και υπογράφτηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την αναβάθμιση του περιφερειακού ιατρείου Βλυχού σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

 B.         Σε εθνικό επίπεδο:

 Νομίζω ότι τα λόγια του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλου είναι τα καταλληλότερα ως απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα:

«….Δηλώνουμε την απόφασή μας, να προχωρήσουμε μπροστά. Γνώμονάς μας, η συνείδησή μας, το εθνικό χρέος μας και χαρακτηριστικό της πολιτικής μας, το θάρρος, η ειλικρίνεια, η αλήθεια και η τόλμη.

Τίποτε λοιπόν, δεν πρόκειται να ανακόψει τη βούλησή μας, την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να γυρίσει την Ελλάδα προς τα πίσω και να την μικρύνει.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να καλλιεργήσουμε, να αναδείξουμε τα χαρίσματα του λαού μας. Απέναντί μας δεν έχουμε πολίτες άλλων κομμάτων, αλλά Έλληνες πολίτες. Και σήμερα τους εκπέμπουμε ένα μήνυμα. Να εμπιστευτούν αυτήν την Κυβέρνηση, να εμπιστευτούν τον Κώστα Καραμανλή. Η Ελλάδα της συνοχής, της ενότητας, της εθνικής ομοψυχίας, της αλληλεγγύης είναι η βασική μας επιλογή……………………………..

Τις τελευταίες ημέρες γράφονται και ακούγονται πολλά. Ξεκίνησα λέγοντάς σας, ότι όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας, είμαστε αποφασισμένοι, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, ώστε αυτή κυβέρνηση να επιτύχει στην αποστολή, που της έχει αναθέσει η ελληνική κοινωνία. Θα σταθούμε κοντά του. Θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τον εμπιστευόμαστε, τον πλαισιώνουμε με τη συνείδησή μας και, πάνω από όλα, του δίνουμε την ενέργεια, τις ιδέες και τη στήριξή μας.

Με αυτήν την αποψινή εκδήλωση στέλνετε και ένα μήνυμα προς όλους εμάς στην Αθήνα. Να συνεχίσουμε τον ωραίο αγώνα, που μαζί ξεκινήσαμε, μέχρι να έλθει η ώρα να παραδώσουμε αυτό, που αποτελεί τη βασική μας δέσμευση απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Μια νέα, σύγχρονη, δυναμική, με κύρος Ελλάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η απόφασή μας, εκεί είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε όλη μας την ενέργεια, κοντά στον Κώστα Καραμανλή, τον άξιο αρχηγό μας, ο οποίος είναι ένας εκ των πλέον διακεκριμένων Ελλήνων πολιτικών, ένας από τους πιο έντιμους πολιτικούς, που κυβέρνησαν ποτέ αυτόν τον τόπο.

Εμπρός λοιπόν, για μια νέα Ελλάδα, όλοι μαζί, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, με ανοιχτές τις αγκαλιές μας σε όλους εκείνους, που δεν είναι στο δικό μας χώρο και που μπορούν, να αισθανθούν πλέον φιλόξενα στο περιβάλλον αυτής της μεγάλης παράταξης. Της παράταξης των ιστορικών επιλογών, της παράταξης που ίδρυσε ο εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής».