Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

14/4/2009

                                                                                                                                      Μεγάλη Τρίτη, 14-04-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

1.                  ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ. 

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη αναδεικνύονται οι ανάδοχοι του Οδικού Άξονα, Πρέβεζα – Βόνιτσα – Αμβρακία, έργο με προϋπολογισμό 340 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

 Ακολουθεί άμεσα η δημοπράτηση του άξονα Λευκάδα – Βόνιτσα, με προϋπολογισμό 24 εκατομμύρια ευρώ.

 2.                  ΖΕΥΞΗ.

 Μετά τις γεωτρήσεις στην περιοχή, ολοκληρώνεται η μελέτη γεωλογικής εφικτότητας.

Εντός του προσεχούς διμήνου η μελέτη παραδίδεται, ώστε να εκτιμηθεί το κόστος και να προχωρήσουμε.

 3.                  ΔΙΑΥΛΟΣ.

 Η μελέτη είναι ώριμη.

Η διάνοιξη και εκβάθυνση είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων)

 4.                  ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

 ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Εγκρίθηκε η πρόταση Λήντερ, για τους Δήμους Λευκάδας, Ελλομένου και την Κοινότητα Καλάμου. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η σχετική απόφαση.

Με παρέμβαση του βουλευτή συμπεριελήφθησαν το Μεγανήσι και ο Καστός στην πρόταση της Τριχωνίδας (Αιτωλοακαρνανία), παρά τα προβλήματα συνάφειας αντικειμένων και γειτνίασης, αφού στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας το αντικείμενο είναι η Αγροβιοτεχνία ενώ στα νησιά ο Αγροτουρισμός. (Η επιλογή να μη συμμετέχουν τα 2 νησιά στο πρόγραμμα της Λευκάδας ανήκει στα ίδια, μέσω των φορέων αυτοδιοίκησης.)

Οι Δήμοι Σφακιωτών, Καρυάς και Απολλωνίων, συνεχίζουν με Ο.Π.Α.Α.Χ. και πρόκειται εφόσον υπάρχουν προτάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να χρηματοδοτηθούν με 600.000 ευρώ ο καθένας, εντός του 2009.

 ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) στους Σφακιώτες:

Συνεδριακός Τουρισμός επίκαιρης θεματολογίας στην Ορεινή Λευκάδα. (Δήμοι Σφακιωτών και Καρυάς). Το Κ.Π.Ε. Σφακιωτών είναι ένα από τα έξι που εγκρίθηκαν μεταξύ δεκάδων αιτήσεων από όλη την Ελλάδα. Τα κτίρια είναι σχεδόν έτοιμα.

 5.                  ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

 ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ:

Λειτουργεί από την περασμένη Άνοιξη.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ:

Λειτουργεί με ένα καρδιολόγο. Τον Ιούνιο στελεχώνεται με 2ο. Μέχρι τέλους έτους πιστεύω ότι θα έχουμε τρεις για 1η  φορά.

 ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ:

Ανακοινώθηκαν και προσλαμβάνονται εντός Μαρτίου 9 αγροτικοί ιατροί. Στο δίμηνο που ακολουθεί, θα συμπληρωθούν όλες οι κενές θέσεις αγροτικών ιατρείων.

 ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ:

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά στις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε το κέντρο να λειτουργήσει εντός του προσεχούς διμήνου.

 ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:

Έχει συμφωνηθεί μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Π.Ι.Ν. η ένταξη της αντισεισμικής του θωράκισης στο ΕΣΠΑ.

Κλιμάκιο της 6ης Υ.ΠΕ., επισκέφθηκε το Νοσοκομείο στις 06-04-2009. Προγραμματίζονται άμεσες παρεμβάσεις επιδιορθώσεων, αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης, όπως επίσης και αντίστοιχες παρεμβάσεις στο Κ.Υ. Βασιλικής.

Έχει συμφωνηθεί επίσης η ένταξη στο ΕΣΠΑ η κατασκευή και ο εξοπλισμός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Βλυχού και του Περιφερειακού Ιατρείου Κατωμερίου.

 ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:

Έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, Π.Ι.Ν. και Διαχειριστικών Αρχών, η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ. Έχει τελειώσει το κτιριολογικό. Η μελέτη ανατέθηκε από τη ΔΕΠΑΝΟΜ σε τεχνική εταιρεία, κλιμάκιο της οποίας ήταν σήμερα 14-04-2009 στη Λευκάδα και είχε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Βουλευτή.

Έχουμε καθυστέρηση, γιατί υπάρχουν ιδιοκτησίες ιδιωτών μέσα στο οικόπεδο, που έχει διατεθεί από τη Μητρόπολη.

 6.                  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

 Οριστικοποιήθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ ως έργο γέφυρα, η ολοκλήρωση του Θεάτρου.

 Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι συμπεριλαμβάνεται στο ΕΣΠΑ, η ένταξη του έργου:

«ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ. Στερέωση, Αποκατάσταση, Ανάδειξη περιμετρικών τοιχών και ερειπωμένων κτισμάτων εσωτερικού χώρου» Η μελέτη είναι ώριμη και το έργο ξεκινάει αμέσως μετά το άνοιγμα του 4ου Κ.Π.Σ.

 

7.                  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.

 Μετά από συνεργασία μου με τον Πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, κ. Αθανάσιο Νάκο, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου,

η κατασκευή  Μονάδας Μηχανικής & Βιολογικής Επεξεργασίας / Αξιοποιήσεως Αστικών Αποβλήτων,

που προτείνει ο Δήμος Λευκάδας και για την οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η απαιτούμενη σειρά μελετών. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί αμέσως μετά την προέγκριση και έγκριση περιβαλλοντικών όρων που κατατέθηκε.

 8.                  ΔΡΟΜΟΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.

 ΚΑΡΥΩΤΩΝ – ΛΥΓΙΑΣ.:

Δημοπρατήθηκε. Αναμένεται ολοκλήρωση εντός του 2009.

 ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

Όπως προανέφερα, αντιμετωπίζεται στα πλαίσια Σύνδεσης με την Ιόνια Οδό.

9.                  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

 Ιδρύθηκε Κτηματολογικό Γραφείο με τρεις Μηχανικούς και ένα Δικηγόρο, για τη διόρθωση των λαθών. Το γραφείο είναι ένα από τα πέντε που ιδρύθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Έχει ξεκινήσει.

 10.             ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ.

 Εκτός από το τμήμα «Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία», το νέο τμήμα «Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών», θα λειτουργήσει από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε από τη Διοίκηση του ΤΕΙ, να προχωρήσει στην εγκατάσταση προκατασκευασμένου κτιρίου 1000 -1500 τ.μ. στο οικόπεδο που έχει διατεθεί, ώστε να υπάρξει καταρχήν αντιμετώπιση του κτιριολογικού. Τα σχέδια και οι μελέτες ανατέθηκαν στις τεχνικές του υπηρεσίες.

 11.             ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

 Δημοπρατήθηκε στις 24-2-2009. Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών, είναι 480 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία της πρόσκλησης για την υπογραφή της σύμβασης.

 12.             ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.

 ΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, το έργο εξελίσσεται, οι πιστώσεις έχουν εγκριθεί, γίνεται προσπάθεια να τελειώσει στο προσεχές δωδεκάμηνο.

ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ των χωριών του Δήμου Απολλωνίων, εξελίσσεται,  ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ του Δικτύου της ΔΕΗ στο Νυδρί, χρηματοδοτήθηκε,

ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5 στην Καρυά, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση,

ΕΞΤΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ για το Σύνδεσμο Ύδρευσης.

Επίσης έξτρα χρηματοδοτήσεις στους Δήμους και τις κοινότητες για μικρά έργα καθώς επίσης και στα πολιτιστικά και αθλητικά Σωματεία.

 13.             ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.

 Πρόταση για  ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1940.

Η NHΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Πρωτοβουλία των Βουλευτών Βρούτση, Θαλασσινού, Κοσμίδη και  Σολδάτου. Συνεργασία με Π. Παυλόπουλο.

Οι μόνιμοι κάτοικοι να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πραγματοποιούνται στα νησιά τους και ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ. Ετοιμάζεται σχέδιο Νόμου.

  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ,

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.