Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

5/3/2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

05-03-2013

 

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά.

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

όταν στις αρχές Φεβρουαρίου και μετά τη  δημοσιοποίηση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε η παρέμβασή σας για τη διατήρηση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, το νέο έγινε δεκτό με ανακούφιση, από τους πολίτες της Περιφέρειάς μας.

Η διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας με τους θεσμικούς εκπρόσωπους της περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνεχίστηκε και κατέληξε με τη σύμφωνη γνώμη όλων μας, στα γνωστικά αντικείμενα, που θα λειτουργούσαν σε κάθε νησί.

Σήμερα ωστόσο, κατά την τελική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και οι σχολές στις οποίες είχαμε καταλήξει, απουσιάζουν.

Οι πολίτες και οι φορείς των νησιών μας, είναι ανάστατοι. Πολύ λιγότερο επειδή θα χαθούν πόροι από τις τοπικές μας οικονομίες και πολύ περισσότερο επειδή οι Ανώτατες Σχολές γεμίζουν τις κοινωνίες μας με νιάτα και αναβαθμίζουν ποιοτικά τον πληθυσμό μας και τον πολιτισμό μας.

Κύριε Πρόεδρε,

το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, αποτέλεσε το κύριο μέσο ανάπτυξης της διαπεριφερειακής μας συνείδησης, στα Ιόνια Νησιά. Μέχρι να ιδρυθεί, η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ μας, ήταν εξαιρετικά χαλαρή. Το ενδεχόμενο να λείψει ξανά, φαντάζει τρομακτικό. Τα νησιά θα μαραζώσουν.

            Είμαι βέβαιος ότι η ευαισθησία σας και το ενδιαφέρον σας θα είναι καταλυτικό. Ότι θα προασπίσετε «τη συνέπεια λόγων και έργων, ως ύψιστης ηθικής αρχής κατά το Σωκράτη», και θα υποδείξετε στους αρμόδιους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντί μας. 

 

 

Με εκτίμηση

 

Θεόδωρος Φ. Σολδάτος