Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

16/3/2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

               ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

16-3-2012

Στο τελευταίο βιβλίο του Σταύρου Λυγερού «Από την Κλεπτοκρατία στην Χρεοκοπία», αναφέρεται ότι:

«Σύμφωνα με μια πρώτη θεωρία, ο Γ. Παπανδρέου προκάλεσε την κρίση δανεισμού για να βάλει πάνω από το κεφάλι των Ελλήνων τον πέλεκυ της χρεοκοπίας και ως εκ τούτου να μπορέσει να εφαρμόσει την προαποφασισμένη θεραπεία-σοκ.

Σύμφωνα με μια δεύτερη θεωρία οι πρωθυπουργικές κινήσεις τους πρώτους μήνες υπαγορεύθηκαν από ιδιοτελή κίνητρα. Τη θεωρία αυτή τροφοδότησαν δημοσιεύματα για την εμπλοκή ενός αδερφού του σε κάποια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, η οποία έπαιξε με ασφάλιστρα κινδύνου για τα ελληνικά ομόλογα (τα περιβόητα CDS)…..

Σύμφωνα με μια τρίτη θεωρία, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε
την πρωθυπουργική θητεία του με ψευδαισθήσεις............... …………….. Υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων που δέχτηκε προσωπικά από Ευρωπαίους αξιωματούχους και κορυφαίους παράγοντες των Αγορών, παραδόθηκε πολιτικοψυχολογικά….»

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Αδαμάντιο Πεπελάση, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΜΟΝΟ», στις 05-03-2012:

«…….. Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε χίλια δυο δείγματα της ανεπάρκειάς του να κυβερνά μια χώρα, για κάποιους λόγους που υποπτευόμαστε μερικοί από μας, έπρεπε να προσφέρει όσα του ζήτησαν ως αντάλλαγμα για αυτά που έλαβε στη δωροθήκη του, προτού καν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. ……………….. Εμένα δεν με καλύπτει η ερμηνεία ότι ήταν μόνο ανοησία και απερισκεψία. Μπορεί να ήταν και ανοησία, αλλά δεν ήταν μόνο…..»

 

Μετά από 2 χρόνια καταστρεπτικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το χρέος ξαναγυρίζει λογιστικά στο 2009. Ταυτόχρονα τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών έχουν ελαττωθεί σημαντικά, οι περιουσίες απαξιώνονται, η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια εξαπλώνεται.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πει στον ελληνικό λαό, ότι το υψηλότερο ΑΕΠ την ενδιαφέρει, μόνο όταν η ανάπτυξη που συνεπάγεται, εμπεριέχει ισχυρά τα στοιχεία της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η Νέα Δημοκρατία ως φιλελεύθερο κόμμα, πιστεύει ότι η οικονομία και η ανάπτυξή της, χρειάζεται τις τράπεζες. Τράπεζες που κινούνται στα πλαίσια της ιδιωτικής οικονομίας και που σήμερα παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί από το δάνειο της τρόικας.

Πρέπει όμως ταυτόχρονα να διακηρύξει ότι η ιδεολογία της, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, προτάσσει στο ενδιαφέρον της τον δανειολήπτη που αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις του, τον άνεργο, το παιδί που πριν λίγες μέρες άρπαξε το κέικ από την καντίνα του σχολείου, τον εξαθλιωμένο πολίτη που ψάχνει τροφή στους κάδους των σκουπιδιών.