Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

3/6/2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

               ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

03-06-2011

Είναι αρκετή η μείωση

του αριθμού των βουλευτών σε 200, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη;

Διάβασα με ενδιαφέρον, την πρόταση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, (02-06-2011) και την οποία μου έκανε την τιμή να μου αποστείλει σε newsletter.

           

Πιστεύοντας ότι η πρόταση όταν περιορίζεται απλά στη μείωση του αριθμού είναι προσχηματική, θα ήθελα να πληροφορηθώ από τον εκλεκτό κατά τα άλλα συμμαχητή μου, την άποψή του για τα εξής:

 

1.  Διασφαλίζεται έτσι η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας, ή ενισχύονται ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα στις μεγάλες περιφέρειες, οι υποψήφιοι που διαθέτουν μέσα προβολής, χορηγίες ή καταγωγή που να διασφαλίζει αναγνωρισιμότητα;

Είναι γνωστό ότι οι υποψήφιοι που δεν έχουν τα παραπάνω πλεονεκτήματα, έπονται εκείνων που τα διαθέτουν στη σειρά εκλογής και επομένως δε θα εκλέγονται.

2.  Μήπως παράλληλα με τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, πρέπει να προχωρήσουμε στην καθιέρωση ολιγοεδρικών και μονοεδρικών περιφερειών, ώστε να μη διαιωνίζεται το φαινόμενο παρουσίας των ίδιων προσώπων για δεκαετίες;

Είναι γνωστό ότι σε μια μονοεδρική ή έστω ολιγοεδρική περιφέρεια, αναδεικνύονται ευκολότερα νέοι πολιτικοί, ενώ δεν υπάρχουν φαινόμενα ισοβίων πολιτικών παρουσιών. Οι όποιες εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

3.  Ποια είναι η άποψη του κ. Μητσοτάκη για τη διάκριση της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία, με άλλα λόγια να μην είναι κάποιος πολιτικός ταυτόχρονα, βουλευτής και υπουργός;

4.  Θεωρεί χρήσιμη ο κ. Μητσοτάκης, τη θέσπιση χρονικού ορίου στη βουλευτική θητεία;  Αν ναι, πως προτείνει την υλοποίησή του.

 

Επειδή ενδέχεται να έχει δημοσιοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης τις θέσεις του στα ερωτήματα που παραθέτω κατά το παρελθόν, ξεκαθαρίζω ότι δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου και ότι βέβαια θεωρώ ιδιαιτέρως χρήσιμη, τη γνωστοποίηση των απόψεών του στα παραπάνω ζητήματα.

 

Θοδωρής Σολδάτος

 

 

Η επιστολή έχει σταλεί στα Μ.Μ.Ε., στα πλαίσια της αντιλήψεως ότι ο εποικοδομητικός διάλογος πρέπει να γίνεται δημόσια