Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

26/9/2009

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΙΑΤΡΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβιβάστηκε πρόσφατα  στο  Νομαρχιακό  Νοσοκομείο Λευκάδας  το ΦΕΚ   διορισμού  της  νέας  Διευθύντριας   Καρδιολογίας.  Πρόκειται για  την  καταξιωμένη   Λευκαδίτισσα  Καρδιολόγο  την  κ . Κηρολιβάνου .

Το  τμήμα  καρδιολογίας  του  Νοσοκομείου  μας  λειτουργεί  με δύο  καρδιολόγους ενώ αναμένεται ο διορισμός τρίτου.

Αναμένεται   επίσης  ΦΕΚ διορισμού επιμελητή  Α΄   για  ουρολόγο και επιμελητή  Β΄  μικροβιολόγο αντίστοιχα  .

Στελεχώνεται  επομένως και  αναβαθμίζεται , το  Νομαρχιακό   Νοσοκομείο  Λευκάδας, με αξιόλογο  ιατρικό  προσωπικό  και  άλλων  ειδικοτήτων. Ιδιαίτερα  σημαντική  και υψηλού επιπέδου είναι και η  στελέχωση του «Κέντρου Ημέρας» για την Ψυχική Υγεία που λειτουργεί με ψυχίατρο, ψυχολόγο, δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς, Επισκέπτη Υγείας, Εργοθεραπευτή, δύο Νοσηλευτές, και λοιπό προσωπικό σε ξεχωριστό κτίριο στις Αλυκές. Το «Κέντρο Ημέρας» χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους.

Εξοπλίστηκαν πρόσφατα τα περιφερειακά ιατρεία του Νομού Λευκάδας με 8 ηλεκτρονικούς υπολογιστές για άμεση σύνδεση με το διαδίκτυο.

Θα δοθεί έτσι  η  δυνατότητα  και στους αγροτικούς ιατρούς, να  ενημερώνονται  πάνω  σε  ιατρικά  θέματα  από  την  παγκόσμια  ιατρική  κοινότητα, να  επικοινωνούν  ταχέως, να ανταλλάσουν απόψεις με νοσηλευτικά ιδρύματα και να  ανταλλάσσουν πληροφορίες περίθαλψης με το Νομαρχιακό  Νοσοκομείο  Λευκάδας και τα άλλα περιφερειακά  νοσοκομεία .

Τα αγροτικά  ιατρεία  του  Νομού μας, έχουν πληρότητα σε γιατρούς. Αναμένεται μόνο ο διορισμός του αγροτικού  γιατρού  Καρυάς η οποία εξυπηρετείται προσωρινά από γιατρούς του Νοσοκομείου,  μέχρι  15 Οκτωβρίου  2009.

Προωθήθηκαν και είναι σε τελική φάση εννέα θέσεις ειδικευμένων ιατρών, εκ των οποίων ήδη διορίστηκαν τέσσερις. 

Με την ολοκλήρωση στελέχωσης σε προσωπικό του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου, των περιφερειακών  και αγροτικών ιατρείων, τη λειτουργία  του  αξονικού τομογράφου, τις παρεμβάσεις για συντήρηση του υπάρχοντος και την ανέγερση νέου,  αναβαθμίζεται το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στο Νομό μας.