Νομός Λευκάδας

Επικοινωνία

Φωτογραφίες

Links

Δράση

    Άρθρα Συνεντεύξεις

Η Λευκάδα μας

Βιογραφικό

Email: info@thsoldatos.gr

 

                        

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

16/9/2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

1. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών σε εθνικό επίπεδο και ποιο σε τοπικό και προσωπικό επίπεδο;

 

Τα ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δε σημειώνει άνοδο. Είναι η συσπείρωση της ΝΔ που βρίσκεται ακόμη πιο χαμηλά.

Δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, καταγράφουν μείωση της απόστασης υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στα ύψη. Το κυβερνών κόμμα έχει περισσότερους ψηφοφόρους σε αναμονή.

Ένα είναι βέβαιο: Πάρα πολλοί ψηφοφόροι θα πάρουν τις αποφάσεις τους στο τελευταίο διάστημα της εκστρατείας. Όπως στις ευρωεκλογές, κατά τις οποίες η αποχή εκτινάχθηκε την τελευταία στιγμή ως διαμαρτυρία προς το πολιτικό σύστημα και την Κυβέρνηση, ευνοώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση περιστασιακά, που όμως παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά.

Ο Κώστας Καραμανλής πείθει περισσότερο από τον Παπανδρέου στο κεντρικό διακύβευμα των εκλογών που διαμορφώνεται στο ποιος μπορεί να χειρισθεί την οικονομική κρίση (GPO). Και είναι ακριβώς αυτό το πλεονέκτημα που θα αναδείξει τελικώς τη Ν.Δ. ως πρώτο κόμμα.

 

Στη Λευκάδα δεν έχω καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Ποτέ στο παρελθόν ο Νομός δεν ενισχύθηκε από την πολιτεία, όσο κατά τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια σχέση εμπιστοσύνης με τους Λευκαδίτες. Το αποτέλεσμα στη Λευκάδα, θα είναι αντίστοιχο με αυτό του 2007.

 

2. Τα μηνύματα που στέλνουν τα πολιτικά κόμματα απευθύνονται προς τους νέους ή ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νεολαίας;

 

Η  νεολαία  μας είναι  οι  πρωταγωνιστές  του αύριο. Ως φορέας νέων ιδεών είναι  υγιές να αμφισβητούν την αυθεντία των  μεγαλυτέρων και με τη δυναμική τους να μας  οδηγούν σε  νέους δρόμους.

 Οι στρατευμένοι της επικοινωνίας ή της παραπληροφόρησης δεν βρίσκουν εύφορο έδαφος στους νέους μας. Οι νέοι απαιτούν ειλικρίνεια. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι τα κόμματα ανταποκρίνονται σ’ αυτή τους την απαίτηση.

 

Η νέα γενιά γνωρίζει τα προβλήματα της χώρας. Είναι γεγονός ότι διακατέχεται από ανασφάλεια για το αύριο. Γνωρίζει όμως, ότι η γνώση και η επαγγελματική ειδίκευση είναι το διαβατήριο για το μέλλον της. Και τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών εδώ και χρόνια, δείχνουν την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων στη Ν.Δ.

 

3. Ποιο θα είναι κατά την κρίση σας στο μέλλον το σημαντικότερο πρόβλημα της Λευκάδας και πως σκοπεύετε να το επιλύσετε;

 

Είναι τρία και δεν ξεχωρίζω κανένα ως πρώτο.

 

ü   Νοσοκομειακές υποδομές. Χρηματοδοτήθηκε η μελέτη του νέου Νοσοκομείου και παραδίδεται εντός του Οκτωβρίου. Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, όπως και η αντισεισμική θωράκιση του υφιστάμενου Νοσοκομείου για την οποία ήδη κατατέθηκε αίτηση για την οικοδομική άδεια στην πολεοδομία.

 

ü   Ζεύξη. Η μελέτη γεωλογικής εφικτότητας ολοκληρώθηκε. Η δυνατότητα υποθαλάσσιας ζεύξης τεκμηριώθηκε. Ακολουθεί προκήρυξη της μελέτης για την κατασκευή, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα για τη «σύνδεση της Λευκάδας με την Ιόνια Οδό.»

 

ü   Στερεά Απόβλητα, (Σκουπίδια). Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, για την κατασκευή Μονάδας Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας στη Λευκάδα, που θα καλύπτει όλο το Νομό. Οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Ως έργο άμεσης προτεραιότητας για το περιβάλλον, θα εκτελεστεί αμέσως με κονδύλια από εθνικούς πόρους και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Περιβάλλον- ΕΠΠΕΡ.